Forleden dag lavede jeg den lækreste dessert. Jeg glæder mig til at dele den med jer! Det er en yoghurtis med friske bær og mynte, og den er så nem at lave.
Sådan gjorde jeg
Først kombinerede jeg Cheasy vaniljeyoghurt og 2% græsk yoghurt i en skål. Så tilsatte jeg lidt sukker og vaniljesukker for at søde det. Hvis du syntes den mangler sødme, så tilsæt lidt ekstra sukker eller lidt flydende sødestof.
Jeg satte skålen i fryseren i cirka en time, og rørte rundt hvert 20. minut for at sikre, at den frøs jævnt.
Mens yoghurtblandingen frøs, piskede jeg nogle æggehvider, til de var stive. Da yoghurten var delvis frossen, blandede jeg æggehviderne med yoghurten i skålen. Derefter satte jeg skålen tilbage i fryseren i yderligere 3 timer for at lade den fryse helt.
Da det var tid til at servere, snittede jeg lidt friske jordbær og pyntede yoghurtisen med dem og nogle friske mynteblade. Resultatet blev en smuk og lækker dessert.
Hvis du har en ismaskine…
Har du en ismaskine, laver du blot lidt om i opskriften. Så skal du blot blande yoghurterne sammen og piske æggehviderne stive med sukker og vaniljesukker til en marengs. Denne vender du rundt i yoghurten. Herefter kommer du det hele i ismaskinen og lader den køre i ca. 20 minutter.
En is til alle
Denne yoghurtis er perfekt til alle, der forsøger at skære lidt ned for mættet fedt og sukker, men stadig ønsker at nyde en sød lækkerbisken i ny og næ. Isen har et lavt fedtindhold, højt protein indhold og er fyldt med antioxidanter fra de friske bær.
Du kan altid eksperimentere med forskellige smagsvarianter af yoghurt og frugt for at skabe dine egne unikke kombinationer. Man kan også blande lidt at bærrene i yoghurtisen inden den er helt frossen.
Jeg håber, at du giver denne opskrift en chance og nyder den lige så meget, som jeg gjorde. Den er perfekt til enhver lejlighed, uanset om det er en varm sommerdag eller en hyggelig vinteraften.
Yoghurtis
Ingredienser
- 2½ dl Cheasy yoghurt vanilje
- 5 dl græsk yoghurt 2 %
- ½ dl sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 3 æggehvider
- 300 g jordbær eller hindbær
- Lidt mynte, frisk
Udstyr
- 2 Skåle
- 1 Grydeske
- 1 Håndmixer eller piskeris
- 1 Dejskraber
Sådan gør du
- Bland begge slags yoghurt sammen i en skål.2½ dl Cheasy yoghurt vanilje, 5 dl græsk yoghurt 2 %
- Tilsæt sukker og vaniljesukker.½ dl sukker, 3 tsk vaniljesukker
- Kom skålen i fryseren i ca. 1 time. Rør ca. hver 20. minut.
- Pisk æggehviderne stive.3 æggehvider
- Bland dem med yoghurtmassen.
- Frys isen i yderligere 3 timer.
- Server yoghurtisen med lidt bær og pynt med mynte.300 g jordbær, Lidt mynte, frisk