Teriyaki laks med blomkålsris

684
Gå til opskrift

Hvis du er på udkig efter en lækker middagsret, der også er hjertevenlig, så har jeg en god opskrift til dig. Denne Teriyaki laks med blomkålsris er nem at lave og smager fantastisk. Det bedste ved denne opskrift er, at den indeholder ingredienser, som er godt for dit hjerte.

Laks og omega-3

Laks er en af ​​de bedste kilder til omega-3 fedtsyrer, som er vigtige for hjertet og hjernen. Blomkål er en grøntsag, der er rig på vitaminer og mineraler. Især kalium og kostfibre. Ved at bruge blomkål i stedet for ris, får du en ret med færre kalorier og kulhydrater.

Desuden er opskriften let at følge og kræver kun nogle få ingredienser. Du skal bruge sojasovs, balsamicoeddike, ristet sesamolie, hvidløg, ingefærrod, eddike, sukker, laks, blomkål, løg, rapsolie, salt, koriander, sesamfrø og forårsløg.

  • Saltreduceret sojasauce

    Kikkoman er en førende producent af sojasauce og tilbyder forskellige varianter, herunder en saltreduceret version.

  • Saltreduceret sojasauce

    Kikkoman er en førende producent af sojasauce og tilbyder forskellige varianter, herunder en saltreduceret version.

  • Saltreduceret sojasauce

    Kikkoman er en førende producent af sojasauce og tilbyder forskellige varianter, herunder en saltreduceret version.

Saltreduceret sojasauce fra Kikkoman er en variation af den traditionelle sojasauce, der er lavet ved at reducere mængden af salt tilsat i produktet med 43 %. Dette giver folk som du og jeg en mulighed for at passe på blodtrykket ved at natriumindholdet i retten er mindre end ved brug af almindelig sojasauce.

Desuden er denne sojasauce også god til at fremhæve smagen af ​​andre ingredienser og er en ideel erstatning for traditionel sojasauce i opskrifter.

Sådan gør du

Tilbage til selve opskriften! Først skal laksen marineres i sojasovs, balsamicoeddike, ristet sesamolie, hvidløg, ingefærrod, eddike og sukker i mindst 1 time. Imens kan du forberede blomkålsrisene ved at pulsere blomkålen i en foodprocessor eller blender, indtil det ligner couscous.

Derefter skal du stege laksen i ovnen i 10-12 minutter og derefter på panden i 2-4 minutter, indtil den er brunet. Imens kan du tilberede blomkålsrisene ved at stege blomkålen og løg i rapsolie og kog i 5-6 minutter, indtil det er mørt.

Når alt er klar, kan du arrangere blomkålsrisene på en tallerken og toppe det med laksen. Hæld saucen fra bradepanden over laksen og drys sesamfrø og forårsløg over det hele.

En tallerken med laks og blomkålsris kan måske godt virke lidt kedelig. Så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af det og tilføje nogle lækre tilbehør? Du kan for eksempel tilsætte nogle farverige grøntsager, som squash, gulerødder og sukkerærter, for at give din tallerken et ekstra pift. Eller prøve at lave en frisk og grøn salat med avocado og tomat, som giver en lækker kontrast til den søde teriyaki smag? Og hvis du er mere til de brune ris, så bytter du blot blomkålsrisene ud.

Bon appetit!

Teriyaki laks med blomkålsris

Denne Teriyaki laks med blomkålsris er ikke bare en hjertesund og lækker middagsret, men det er også en nem måde at få omega-3 fedtsyrer og masser af grøntsager på.
Antal 4 personer
Forb. tid 1 time 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter

Ingredienser

Marinade

  • 2 spsk soja saltreduceret
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk ristet sesamolie
  • 1 hvidløg, fed hakket
  • 1 tsk. ingefærrod hakket skrællet
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk sukker

Fisk

  • 4 laksefileter vildlaks

Blomkålsris

  • 1 blomkål groft hakket
  • 1/2 løg, mellemstort pillet og hakket groft
  • 1 tsk rapsolie
  • 1/4 tsk salt
  • 2 dl koriander, frisk hakket
  • 1 tsk sesamfrø
  • 2 forårsløg finthakket

Sådan gør du

Marinade

  • I et ildfast fad blandes marinaden til fisken.
    2 spsk soja, 1 spsk vand, 1 spsk balsamicoeddike, 1 spsk ristet sesamolie, 1 hvidløg, fed, 1 tsk. ingefærrod, 1 tsk eddike, 1 tsk sukker
  • Tilsæt fisken, dæk den til og stil på køl i mindst 1 time eller op til 24 timer, vend den ind i mellem.
    4 laksefileter
  • Bland blomkål og løg i en stor skål.
    1 blomkål, 1/2 løg, mellemstort
  • Kom en lille mængde af blomkålsblandingen i en foodprocessor eller blender. Puls indtil blandingen minder om couscous.
  • Kom blandingen tilbage i skålen.
  • Dæk til og stil på køl, indtil fisken er klar til at stege.
  • Når fisken er marineret, tages den ud af køleskabet.
  • Forvarm ovnen til 225 ˚C.
  • Steg fisken i ovnen i ca. 10 – 12 minutter. Vend den når halvdelen af tiden er gået.
  • Kom fisken på en bageplade. Skru op for varmen i ovnen til 250 ˚C og steg fisken i 2 – 4 minutter, indtil den er brunet på ydersiden. Vend den når halvdelen af tiden er gået.

Blomkålsris

  • Opvarm rapsolien i en gryde.
    1 tsk rapsolie
  • Tilsæt blomkålsblandingen.
  • Rør saltet i.
    1/4 tsk salt
  • Kog i 5 til 6 minutter, eller indtil blomkålen er mør. Fjern den efterfølgende fra varmen.
  • Rør koriander i.
    2 dl koriander, frisk
  • Kom blomkålsblandingen i et fad.
  • Læg fiskefileterne på blomkålsblandingen med en spatel.
  • Hæld saucen fra bradepanden over fisken. Drys sesamfrø og forårsløg over saucen.
    1 tsk sesamfrø, 2 forårsløg

Noter

Vildlaks har færre kalorier og omkring halvdelen af ​​det mættede fedt fra opdrættet laks.
Ret: Hovedret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Lailas køkken © Copyright 2023. All rights reserved.
Close