Er du på udkig efter en lækker og hjertevenlig ret, som bare passer sig selv? Så er stegt kylling i Instantpot sikkert lige noget for dig!
Sådan laver du stegt kylling i Instantpot med kartofler og skysovs
Start med at forvarme din Instantpot til 204 grader C. Imens kan du rense og klargøre kyllingen ved at fjerne eventuelle urenheder og krydre den med salt og peber.
Læg kartofler og grøntsager i bunden af Instantpotten. Læg kyllingen med brystsiden ned og steg den i 25 minutter. Derefter vender du kyllingen med brystsiden op. Du skal lige rode lidt rundt i kartofler og grøntsagerne, når du nu alligevel har fat i kyllingen. Derefter giver du retten yderligere 25 minutter, eller indtil kernetemperaturen når 75 grader C.
Derefter skal kyllingen hvile lidt. Imens forbereder du skysovsen. Fjern derfor kartofler og grøntsager. Jeg plejer at ligge dem i et lille fad pakket ind i et viskestykke.
På bunden af gryden ligger den dejligste fond. Denne bringes i kog ved at trykke på Instantpottens sauteringsprogram. Kom lidt i og tilsæt en jævning af lidt maizenamel udrørt i vand. Dette gør sovsen tykkere og glat i konsistensen. Smag til med salt og peber.
Hvis du du syntes sovsen smager af for lidt, så tilsæt lidt ekstra hønsebouillon. Jeg bruger oftest den fra Oscar.
Server den sprøde kylling med stegte kartofler, grøntsager og den lækre skysovs. Jeg serverer ofte agurkesalat til. Den plejer jeg at lave dagen før, men du kan også godt lave den på selve dagen. Så skal du blot starte med dette, så den kan nå at trække i lagen.
Se flere opskrifter på aftensmad
Partering af stegt kylling
Du kan se her, hvordan man parterer en stegt kylling i denne video fra YouTube:
Instantpot med Airfryer funktion
Jeg vil lige dele min glæde for Instant Pot® Duo Crisp™ + Airfryer med jer! Jeg har haft den i et stykke tid nu, og er meget glad for den. Det denne model jeg bruger i opskriften. Den kan bare det hele 🙂
Det er utroligt, hvor mange muligheder der er med denne fancy maskine. Med trykkogehætten kan du vælge flere forskellige metoder såsom trykkogning, sautering, dampning, langsomkogning, sous vide og varmholdning. Air Fryer-låget har funktioner som at stege, bage og dehydrere.
Jeg bruger dens Airfryer og sauté funktion til at lave hele opskriften med kylling og diverse tilbehør. Det fungerer godt og man sparer lidt opvask ved det. Er du interesseret i at købe lignende model som jeg har stående i mit køkken, kan du købe denne her.
Sådan kan du variere stegt kylling i Instantpot
Du kan variere retten ved at tilføje forskellige krydderier og urter til kyllingen, såsom timian, rosmarin eller paprika. Jeg tilføjer ofte lidt italiensk krydderi eller paprika til kyllingen.
Du kan også udskifte kartoflerne med søde kartofler eller tilføje grøntsager som pastinak eller persillerod til Instantpotten.
Servering af stegt kylling til forskellige lejligheder
Retten kan serveres som hovedret til middag eller som en lækker frokost. Du kan tilføje en frisk salat eller grillede grøntsager som tilbehør. Det er en ret som er ideel til en travl hverdag, hvor du ønsker et velsmagende måltid mad, som passer sig selv.
Retten egner sig også som gæstemiddag. Vi har ofte i min familie fået “pinsekylling” som min mor kalder det. Der samles vi i Pinsen og nyder dette måltid sammen.
Kort sagt
Alt i alt er stegt kylling i Instantpot med kartofler og skysovs en lækker og hjertevenlig hverdagsret, som er nem at tilberede og kan varieres efter smag og behag. Retten kan serveres både til frokost og som hovedret til middag, og den egner sig også til en hyggelig gæstemiddag. Så hvis du leder efter en velsmagende og nem ret, som nærmest passer sig selv, er denne opskrift helt sikkert et forsøg værd.
Stegt kylling i Instantpot med kartofler og skysovs
Ingredienser
Kylling og grøntsager
- 1 hel kylling, fersk ca. 1200-1400 g
- 1 kg små kartofler
- 4 gulerødder i grove stykker
- 1 rød peberfrugt i grove stykker
- 1 squash i grove stykker
- 1 spsk olivenolie
- Lidt Salt og peber
- 1 spsk italiensk kryddermix
Skysovs
- 2 dl hønsebouillon fra Instantpot
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 dl vand
- 2 dl skummet- eller minimælk
- Lidt madkulør
Agurkesalat
- ½ agurk i tynde skiver
- 1 dl eddike
- 2 spsk sukker
- Lidt sort peber
Udstyr
- 1 Instantpot
- 1 Si
- 1 Grydeske
- 1 Lille fad
- 1 Skærebræt
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Piskeris
Sådan gør du
Agurkesalat
- Skær agurken i tynde skiver.½ agurk
- Kom eddike, sukker og peber i din Instantpot på Sauté-funktion eller i en kasserolle.1 dl eddike, 2 spsk sukker, Lidt sort peber
- Varm det op indtil sukkeret smelter.
- Kom lagen i en skål og tilsæt agurkeskiverne.
- Lad agurkesalaten stå og trække imens du laver resten af maden.
Kylling og grøntsager
- Forvarm Instantpotten til 204 grader C på Air Fry programmet.
- Imens skylles kyllingen for urenheder under koldt vand, og dubbes tør med lidt køkkenrulle.1 hel kylling, fersk
- Krydder kyllingen med salt og peber.
- Klargør kartofler og grøntsager ved at skylle dem og skære dem i passende størrelser.1 kg små kartofler, 4 gulerødder, 1 rød peberfrugt, 1 squash
- Vend dem med olie, salt og peber.1 spsk olivenolie, Lidt Salt og peber, 1 spsk italiensk kryddermix
- Placer kartoflerne og grøntsager i bunden af Instantpotten, og kom kyllingen ovenpå med brystet nedad.
- Steg kyllingen og tilbehøret i ca. 25 minutter. Derefter vendes kyllingen med brystsiden op og kartofler og grøntsager rystes lidt rundt.
- Steg igen i 25 minutter eller indtil kernetemperaturen er 75 grader på kyllingen.
- Når kyllingen er færdigtilberedt, tages den ud. Den skal hvile i 10 minutter inden spisning.
Skysovs
- Imens kyllingen hviler, forberedes skysovsen. Tag derfor kartofler og grøntsager ud af Instantpotten, og læg dem til side.
- Lad hønsebouillonen blive tilbage i Instantpotten og kog det op med mælken på sauté-funktionen "High".2 dl hønsebouillon, 2 dl skummet- eller minimælk
- Lav en jævning af majsstivelse og vand i en lille skål. Tilsæt jævningen gradvist til den kogende bouillon, og pisk konstant, indtil sovsen er blevet tyk og glat.1 spsk. majsstivelse, 1 dl vand
- Tilsæt madkuløren til farven er gyldenbrun. Er der ikke sovs nok, så spæd til med vand eller mælk og tilsæt en ½ tern hønsebouillon.Lidt madkulør
- Sæt sauté-funktionen på "low", og lad sovsen simre i et par minutter, indtil den er blevet varm og fyldig. Smag til med salt og peber.
- Server kyllingen sammen med de sprøde kartofler og grøntsager, den lækre skysovs og de søde- og syrlige agurker.