Dyk ned i en skål af friske, sprøde grøntsager og saftige frugter med denne lækre sommersalat. Den er perfekt til sommerens grillfester, tarcos eller fyldte pandekager.
Sådan gør du
Du starter med at skylle alle grøntsagerne. Majskolberne skal koges i 9 minutter, og derefter skæres majskernerne af. Broccolien plukkes i små buketter og blancheres i kogende vand i 1 minut. Vandmelon, mango, cherrytomater, agurk, gulerødder og peberfrugt skæres i tern og salaten skæres i strimler. Avocadoen deles i to, kernen fjernes, og den skæres i små tern. Alle frugter og grøntsager blandes sammen i en stor skål. Til sidst blandes dressing sammen og hældes over.
Variationsmuligheder
Denne salat er utrolig fleksibel. Hvis du ikke har alle ingredienserne, kan du nemt erstatte dem med andre frugter og grøntsager. Det vigtigste er at have en god balance mellem søde og syrlige smage, samt forskellige teksturer.
Flere opskrifter på salater
Serveringsforslag
Sommersalaten er fantastisk som tilbehør til en god bøf, BBQ kylling eller mange andre sommerretter. Den spises gerne med flutes til.
Diætistens vurdering
Med kun 113 kalorier per portion (173 g) er denne salat lav på kalorier. Den er fyldt med frugt og grøntsager, som har et højt i næringsstoffer. Du får blandt masser af kalium, som er vigtigt til hjertets funktion.
Ofte stillede spørgsmål
Hvor mange kalorier er der i en portion sommersalat?
Der er ca. 113 kalorier i en portion sommersalat (173 g).
Hvad koster det at lave denne salat?
Det koster ca. 90 Kr. at lave en sommersalat til 10 personer som i opskriften.
Kan jeg variere salaten med andre frugter og grøntsager?
Ja, du kan nemt tilpasse salaten efter dine egne præferencer og hvad du har i køleskabet.
Kort sagt
En lækker, farverig og hjertesund sommersalat, der er perfekt til sommerens mange fester og grillaftener. Den er nem at lave, smager fantastisk og er fyldt med næringsstoffer.
Sommersalat
Ingredienser
- 1/2 vandmelon kernefri
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 majskolbe
- 1/2 agurk
- 1 hovedsalat
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 10 cherrytomater
- ½ broccoli
Vinaigrette
- 1 spsk limesaft eller citronsaft
- 1 spsk honning
- 2 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk olivenolie
- Lidt salt og peber
Udstyr
- Salatskål
- Skærebræt
- Urtekniv
- Grøntsagskniv
Sådan gør du
- Start med at skylle alle grøntsager.
- Majskolberne plukkes for skræl. Derefter skal de koges i 9 min i en gryde med vand. Skær efterfølgende majskerne af med en kniv.1 majskolbe
- Skær stokken af broccolien. Den skal ikke bruges. Pluk broccolien i små buketter.½ broccoli
- Blancher broccolibuketterne ved at komme dem i kogenden vand i 1 minut.
- Del vandmelon i to. Fjern skrællen af vandmelon ved at vende den flade side nedad mod skærebrættet og skær den af med kniven. Herefter kan den deles i tern.1/2 vandmelon
- Samme metode kan bruges til udskæring af mangoen. Vær blot obs. på kernen i midten, som man skærer uden om.1 mango
- Cherrytomaterne skæres i halve.10 cherrytomater
- Både agurk, gulerødder og peberfrugt skæres i tern.1/2 agurk, 2 gulerødder, 1 rød peberfrugt
- Salaten skæres i strimler.1 hovedsalat
- Del avocadoen i to ved at skære rundt om den store kerne. Fjern kernen ved at hugge kniven i den og træk den ud efterfølgende.1 avocado
- Skrællen kan ofte gnides af med en tommelfinger. Derefter skæres avocadoen i små tern.
- Bland alle frugt og grøntsager sammen i en stor skål
Vinaigrette
- Kom alle ingredienser til viaigretten i et syltetøjsglas eller bøtte med låg1 spsk limesaft eller citronsaft, 1 spsk honning, 2 spsk balsamicoeddike, 2 spsk olivenolie, Lidt salt og peber
- Ryst det hele godt eller pisk med et lille piskeris indtil konsistensen bliver ensartet
- Vend salaten med viaigretten
- Salaten er nu færdig og opbevares i en bøtte med låg indtil servering.