Sommersalat: En symfoni af smag og farver

1.1K

Dyk ned i en skål af friske, sprøde grøntsager og saftige frugter med denne lækre sommersalat. Den er perfekt til sommerens grillfester, tarcos eller fyldte pandekager.

Sådan gør du

Du starter med at skylle alle grøntsagerne. Majskolberne skal koges i 9 minutter, og derefter skæres majskernerne af. Broccolien plukkes i små buketter og blancheres i kogende vand i 1 minut. Vandmelon, mango, cherrytomater, agurk, gulerødder og peberfrugt skæres i tern og salaten skæres i strimler. Avocadoen deles i to, kernen fjernes, og den skæres i små tern. Alle frugter og grøntsager blandes sammen i en stor skål. Til sidst blandes dressing sammen og hældes over.

Variationsmuligheder

Denne salat er utrolig fleksibel. Hvis du ikke har alle ingredienserne, kan du nemt erstatte dem med andre frugter og grøntsager. Det vigtigste er at have en god balance mellem søde og syrlige smage, samt forskellige teksturer.

Flere opskrifter på salater

Serveringsforslag

Sommersalaten er fantastisk som tilbehør til en god bøf, BBQ kylling eller mange andre sommerretter. Den spises gerne med flutes til.

Diætistens vurdering

Med kun 113 kalorier per portion (173 g) er denne salat lav på kalorier. Den er fyldt med frugt og grøntsager, som har et højt i næringsstoffer. Du får blandt masser af kalium, som er vigtigt til hjertets funktion.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange kalorier er der i en portion sommersalat?

Der er ca. 113 kalorier i en portion sommersalat (173 g).

Hvad koster det at lave denne salat?

Det koster ca. 90 Kr. at lave en sommersalat til 10 personer som i opskriften.

Kan jeg variere salaten med andre frugter og grøntsager?

Ja, du kan nemt tilpasse salaten efter dine egne præferencer og hvad du har i køleskabet.

Kort sagt

En lækker, farverig og hjertesund sommersalat, der er perfekt til sommerens mange fester og grillaftener. Den er nem at lave, smager fantastisk og er fyldt med næringsstoffer.

Sommersalat

En lækker velsmagende og farverig sommersalat
Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 35 minutter

Ingredienser

  • 1/2 vandmelon kernefri
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 majskolbe
  • 1/2 agurk
  • 1 hovedsalat
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 10 cherrytomater
  • ½ broccoli

Vinaigrette

  • 1 spsk limesaft eller citronsaft
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • Lidt salt og peber

Udstyr

  • Salatskål
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Grøntsagskniv

Sådan gør du

  • Start med at skylle alle grøntsager.
  • Majskolberne plukkes for skræl. Derefter skal de koges i 9 min i en gryde med vand. Skær efterfølgende majskerne af med en kniv.
    1 majskolbe
  • Skær stokken af broccolien. Den skal ikke bruges. Pluk broccolien i små buketter.
    ½ broccoli
  • Blancher broccolibuketterne ved at komme dem i kogenden vand i 1 minut.
  • Del vandmelon i to. Fjern skrællen af vandmelon ved at vende den flade side nedad mod skærebrættet og skær den af med kniven. Herefter kan den deles i tern.
    1/2 vandmelon
  • Samme metode kan bruges til udskæring af mangoen. Vær blot obs. på kernen i midten, som man skærer uden om.
    1 mango
  • Cherrytomaterne skæres i halve.
    10 cherrytomater
  • Både agurk, gulerødder og peberfrugt skæres i tern.
    1/2 agurk, 2 gulerødder, 1 rød peberfrugt
  • Salaten skæres i strimler.
    1 hovedsalat
  • Del avocadoen i to ved at skære rundt om den store kerne. Fjern kernen ved at hugge kniven i den og træk den ud efterfølgende.
    1 avocado
  • Skrællen kan ofte gnides af med en tommelfinger. Derefter skæres avocadoen i små tern.
  • Bland alle frugt og grøntsager sammen i en stor skål

Vinaigrette

  • Kom alle ingredienser til viaigretten i et syltetøjsglas eller bøtte med låg
    1 spsk limesaft eller citronsaft, 1 spsk honning, 2 spsk balsamicoeddike, 2 spsk olivenolie, Lidt salt og peber
  • Ryst det hele godt eller pisk med et lille piskeris indtil konsistensen bliver ensartet
  • Vend salaten med viaigretten
  • Salaten er nu færdig og opbevares i en bøtte med låg indtil servering.
Cost: 90 Kr.
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Keyword: Frugt og bær, Grøntsager, Sommer

Kilder

  1. Den oprindelige opskrift (fra min anden blog Lailas Workshop)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Lailas køkken © Copyright 2023. All rights reserved.
Close