Leder du efter en hjertevenlig og velsmagende kødfri burger? Så prøv denne opskrift med sød kartoffel og sorte bønner. De er nemme at lave, fyldt med smag og kan tilberedes på forhånd til en hyggelig grillaften.
Hvordan laver man en kødfri burger?
Det er nemmere end du tror! Start med at skrælle og skær en sød kartoffel i tern. Tilsæt olie, chili pulver, italiensk krydderi og cayennepeber, og steg det i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
Tilføj de sorte bønner og frisk koriander, og lad det stege i yderligere 5 minutter.
Bland det hele sammen i en skål med æg, havregryn, løg og resten af korianderen indtil du får en farslignende konsistens. Derefter former du farsen til 4 bøffer og grill dem i ca. 6 minutter.
Variationsmuligheder
Du kan tilføje forskellige krydderier for at give dine kødfri burgere en unik smag. Prøv for eksempel at tilføje spidskommen, hvidløgspulver eller røget paprika. Du kan også tilføje forskellige grøntsager som rødløg, peberfrugt eller majs.
Flere opskrifter fra bloggen
Serveringsforslag
Disse burgere er fantastiske serveret i en fuldkornsburgerbolle med avokado, tomat, salat og din favorit burgerdressing. De er også lækre bare sammen med en salat eller i et pitabrød.
Diætistens vurdering
Disse burgere er en fremragende kilde til protein og fibre fra de sorte bønner og søde kartofler. De har et lavt indhold af natrium, hvilket er godt til blodtrykket.
Du kan komme lidt salt på bøfferne, inden de steges. Men det er vigtigt i en hjertevenlig kost at begrænse salt. Så prøv uden salt, da der er så mange andre smagsstoffer i disse bøffer.
Ofte stillede spørgsmål
Kan jeg lave disse burgere på forhånd?
Ja du kan forberede farsen i forvejen og opbevare den i køleskabet, indtil du er klar til at lave burgere.
Kan jeg fryse disse burgere?
Ja disse burgere er frysevenlige.
Er disse burgere veganske?
Opskriften indeholder æg. Men du kan bruge en vegansk æggeerstatning for at gøre burgere veganske.
Kort sagt
Kødfri burgerbøffer med sød kartoffel og sorte bønner er et hjertevenligt, velsmagende og alsidigt måltid. Bøfferne er nemme at lave, kan tilpasses til din smag, og er fyldt med næringsstoffer. Så næste gang du har lyst til en burger, hvorfor så ikke prøve denne opskrift? 🙂
Kødfri burger med sød kartoffel og sorte bønner
Ingredienser
- 1 sød kartoffel skrællet og skåret i tern (225 g)
- 2 tsk rapsolie
- ½ tsk chili pulver
- 1 tsk italiensk krydderi
- 1 knsp cayennepeber
- 1 dåse sorte bønner drænet og skyllet (ca. 240 g)
- 1 spsk hakket frisk koriander
- 1 spsk hakket frisk koriander
- 1 æg
- 1 forårsløg tyndt skåret
- 3/4 dl havregryn let ristet på en tør pande
Udstyr
- 1 Skål
- 1 Kartoffelmoser
- 1 Grøntsagskniv
- 1 Skærebræt
- 1 Sigte
Sådan gør du
- I en stor skål blandes sød kartoffel med olie, chili pulver, italiensk krydderi og cayennepeber.1 sød kartoffel, 2 tsk rapsolie, ½ tsk chili pulver, 1 tsk italiensk krydderi, 1 knsp cayennepeber
- Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag blandingen i en 200 grader varm ovn i 20 minutter.
- Tilføj sorte bønner og 1 spiseskefuld koriander, og rør det sammen.1 dåse sorte bønner, 1 spsk hakket frisk koriander
- Sæt det tilbage i ovnen i 5 minutter eller indtil kartoflerne er møre.
- Kom blandingen i en skål og brug en kartoffelmoser og mos det hele lidt.
- Rør æg, havregryn, grønt løg og resten af korianderen i.1 spsk hakket frisk koriander, 1 æg, 1 forårsløg, 3/4 dl havregryn
- Form blandingen til 4 bøffer, der er omkring 2 ½ cm tykke.
- Spray grillen og bøfferne med lidt fedtstof.
- Opvarm grillen til medium varme og grill bøfferne. Vend dem en gang. De skal stege i ca. 6 minutter eller indtil de er gennemvarme og har grillmærker.