Sådan laver du champignonsauce hjertevenlig

2.8K
Gå til opskrift

Champignonsauce er en klassisk sauce, som kan bruges til mange forskellige retter. Den fyldige og cremede sauce er perfekt til at blødgøre og give ekstra smag til kødretter, pasta eller grøntsager. Denne opskrift på champignonsauce er enkel og nem at følge, og resultatet bliver en lækker og velsmagende sauce, som enhver kan lave.

Sådan laver du champignonsauce

For at lave champignonsauce skal du starte med at rengøre og skære champignon i skiver. Varm en spiseskefuld olie eller flydende margarine op i en gryde og tilsæt champignonskiverne. Svits dem, indtil de er bløde og gyldne.

Stegte champignon
Stegte champignon

Derefter tilsætter du 2 dl mælk og 2 dl bouillon (1/2 terning + vand) til champignonskiverne. Bring blandingen i kog og tilsæt meljævning (lidt mel udrørt i vand). Lad sovsen koge igennem, indtil den er blevet cremet og fyldig. Smag til med salt, peber og evt. lidt paprika.

Variationsmuligheder

Du kan tilføje ekstra smag til champignonsaucen ved at tilsætte forskellige krydderier og urter. Prøv f.eks. at tilføje timian eller rosmarin for at give saucen en frisk og krydret smag. Du kan også tilføje lidt hvidvin eller hvidvinseddike for at give saucen lidt ekstra dybde.

Serveringsforslag til champignonsauce

Champignonsauce passer til mange forskellige retter. Prøv at servere saucen til bøf, kylling eller svinekød. Du kan også hælde saucen over kogte kartofler eller pasta.

Se flere opskrifter på sovs

Diætistens vurdering af champignonsauce

Champignonsauce er god i en hjertevenlig kost, da den har et lavt indhold af mættet fedt. Champignonsauce er en god kilde til kalium, som er med til at sænke blodtrykket.

Mælken i saucen indeholder calcium og protein, som er godt for knogler og muskler.

Bouillon med mindre salt

Bouillon kan indeholde høje niveauer af salt og natrium. Salt på øge blodtrykket, og det er derfor vigtigt at vælge en natriumfattig bouillon eller begrænse forbruget af det.

Jeg har ikke set disse “salt-fattige” bouillon-produkter i danske fysiske butikker. Men jeg ved at Knorr producerer dem, og de kan købes online.

Kort sagt

Champignonsauce er en lækker og velsmagende sovs, der kan passe til mange forskellige retter. Med denne opskrift kan enhver lave en simpel og nem champignonsauce, der kan tilpasses efter personlige præferencer og behov. Prøv at eksperimentere med forskellige krydderier og urter for at lave din egen personlige smag. Husk at vælge en natriumfattig bouillon eller begrænse forbruget til daglig.

Oftest stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre typer svampe i opskriften?

Ja, du kan bruge andre typer svampe, f.eks. portobello eller shiitake, hvis du ønsker en anden smagsoplevelse.

Kan jeg erstatte mælken i opskriften med plantebaserede alternativer?

Ja, du kan bruge plantebaserede alternativer som sojamælk eller mandelmælk for at gøre saucen vegansk eller laktosefri. Det kan påvirke smagen og konsistensen af saucen, så du kan eventuelt tilpasse mængden af meljævning eller tilsætte ekstra smagsgivere for at tilpasse saucen efter dine præferencer.

Kan jeg fryse champignonsaucen?

Ja, champignonsauce kan fryses ned og opvarmes senere. Det er dog vigtigt at huske på, at saucen kan miste noget af dens konsistens under nedfrysningen og optøningen.

Champignonsovs

En dejlig cremet champignonsauce med få ingredienser.
Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser

  • 1 lille bakke champignon
  • 1 spsk. olie eller flydende margarine
  • 2 dl mælk
  • 2 dl bouillon 1/2 terning + vand
  • Lidt meljævning
  • Lidt salt og peber
  • Evt. paprika
  • Evt. kulør

Udstyr

  • 1 Skærebræt
  • 1 Urtekniv
  • 1 Kasserolle
  • 1 Lille piskeris eller grydeske
  • 1 Decilitermål
  • 1 Spiseske

Sådan gør du

  • Champignonerne renses, skæres i skiver og svitses i fedtstoffet.
    1 lille bakke champignon, 1 spsk. olie
  • Mælk og bouillon tilsættes, og det hele bringes i kog. sovsen,
    2 dl mælk, 2 dl bouillon
  • Meljævning tilsættes og koges igennem.
    Lidt meljævning
  • Smages til med salt, peber og eventuelt paprika og kulør.
    Lidt salt og peber, Evt. paprika, Evt. kulør
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Sovs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Lailas køkken © Copyright 2023. All rights reserved.
Close