Mandelfyldte chokoladedadler med marcipan

361

Lad dig friste af denne himmelske kombination af søde dadler, knasende mandler, marcipan og mørk chokolade.

Hvis du leder efter en lækker og anderledes dessert, der både ser imponerende ud og smager fantastisk, så er du kommet til det rette sted!

Jeg er faldet over en opskrift fra Jamie Olivers hjemmeside, som jeg bare måtte prøve. Resultatet? En skøn snack, som får tænderne til at løbe i vand 🙂 Den vil jeg nu dele med jer.

Sådan gør du

For at lave disse lækre mandelfyldte chokoladedadler med marcipan skal du starte med at smelte 150 g mørk chokolade (70%) over et vandbad. Imens du venter på, at chokoladen smelter, kan du forberede dadlerne ved at skære en slids ned langs siden af hver dadel og fjerne stenen.

Derefter tager du 60 g marcipan og varmer det lidt op i mikroovnen. Så det bliver blødere. Form små portioner marcipan rundt om 20 mandler og fyld en mandel i hver dadel.

Når chokoladen er smeltet, dypper du forsigtigt dadlerne i den smeltede chokolade og placerer dem på et stykke fedtsugende papir for at stivne.

Mandelfyldte chokoladedadler med marcipan i en firkantet bakke.
Mandelfyldte chokoladedadler med marcipan

Variationsmuligheder

Hvis du ønsker at eksperimentere med opskriften, kan du prøve at tilsætte lidt appelsinskal eller kanel til chokoladen for en ekstra smagsoplevelse. Eller du kan udskifte mandlerne med hasselnødder eller pistacienødder for en anden nøddesmag.

De kan også sagtens pyntes med lidt kokosmel, mandelsplitter eller krymmel.

Serveringsforslag

Disse mandelfyldte chokoladedadler ser fantastiske ud, når de er anrettet på et fad eller i en elegant skål. Server dem som en del af et dessertbord eller som en sød snack til kaffen.

Diætistens vurdering

Mørk chokolade, dadler og mandler er gode kilder til kostfibre, hjertesunde fedtstoffer og antioxidanter, hvilket gør dem til et fint valg, når man bare har .

Oftest stillede spørgsmål:

Kan jeg bruge tørrede dadler i stedet for friske dadler?

Ja, du kan sagtens bruge tørrede dadler, men prøv at lægge dem i blød i vand i 10 – 15 minutter for at blødgøre dem lidt.

Kan jeg lave disse mandelfyldte chokoladedadler dagen før?

Absolut! De smager endnu bedre, når chokoladen har haft tid til at stivne helt, og smagskombinationerne får lov at blande sig. De kan sagtens holde sig i 1 -2 uger.

Se flere hjertevenlige snacks her

Kort sagt

Disse mandelfyldte chokoladedadler med marcipan er en fantastisk snack, som er sjovt at lave.

Så næste gang du har lyst til at lave noget lækkert og anderledes, så prøv denne opskrift. Jeg er ret sikker på, at du vil elske denne søde hjertesunde snack.

Held og lykke, og husk at have det sjovt undervejs – “Et godt grin og en portion kærlighed er de vigtigste ingredienser i ethvert køkken!” 🙂

Mandelfyldte chokoladedadler med marcipan

En dejlig hjertevenlig snack, som er sjov at lave selv.
Antal 20 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade 70%
  • 20 store dadler
  • 60 g marcipan
  • 20 g mandler hele

Sådan gør du

  • Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en skål.
  • Varm vand i en kasserolle og sæt skålen oven på.
  • Rør i chokoladen til det er smeltet, og sluk derefter for varmen.
  • Skær en slids i siden af hver dadel og fjern stenen.
  • Varm marcipanen i mikroovnen nogle få sekunder. Det gør den blødere.
  • Pak lidt marcipan rundt om hver mandel, og kom den derefter en i hver dadel.
  • En efter en dypper du dadlerne i den smeltede chokolade.
  • Læg dadlerne på et stykke bagepapir, hvor de stivner efter kort tid.
  • Server dadlerne i en lille skål til en god kop kaffe eller te.
Kalorier: 85kcal
Ret: Snacks
Køkken: Dansk
Keyword: Snacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Lailas køkken © Copyright 2023. All rights reserved.
Close