Kikærter – knasende sprøde!

312

I dette indlæg vil jeg dele en opskrift på en lækker snack: Ristede kikærter.

Kikærter er en rig kilde til kostfibre, protein, vitaminer og mineraler. De har et lavt indhold af mættet fedt og ofte mindre end mange andre saltede snacks.

Sådan gør du

Denne opskrift på ristede kikærter er let at følge og kræver kun få ingredienser. Du skal bruge en dåse kogte kikærter, en spsk. rapsolie, en halv tsk. fint salt, en halv tsk. chilipulver og en halv tsk. røget paprika. Sig vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt under vandhanen. Bland alle ingredienser sammen i en skål.

Forvarm ovnen til 200 grader C. Fordel kikærterne på en bageplade, og rist dem i ovnen i 35-40 minutter. De skal vendes et par gange undervejs, indtil de er sprøde og gyldne.

Variationer

Denne snack er ikke kun hjertevenlig, men også super velsmagende og kan være en god erstatning for chips og saltede nødder. Du kan også variere smagen ved at tilføje forskellige krydderier, som du kan lide. For eksempel kan du tilføje spidskommen for en mere krydret smag eller løgpulver for en mere aromatisk smag.

Det ernæringsmæssige

Kikærter er en rig kilde til kostfibre, protein, vitaminer og mineraler, og er blevet hyldet for deres hjertevenlige egenskaber. De er også lavere i mættet fedt end mange andre snacks, hvilket gør dem til et godt alternativ til chips eller saltede nødder.

God fornøjelse!

Kikærter – knasende sprøde

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter, kogte
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ tsk salt fint
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk røget paprika

Udstyr

  • 1 Skål
  • 1 Ske

Sådan gør du

  • Sig vandet fra kikærterne og skyl dem under vandhanen.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål.
  • Forvarm ovnen til 200 grader C.
  • Fordel kikærterne på en bageplade.
  • Rist kikærterne i ovnen i 35 – 40 minutter. De skal vendes et par gange undervejs.
Ret: Snacks
Køkken: Dansk
Keyword: Bælgfrugter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Lailas køkken © Copyright 2023. All rights reserved.
Close