Bønner i Brownies? Prøv Chokolade-Valnødde Brownies

930
Gå til opskrift

Er du klar til at opleve en himmelsk smag af chokolade og valnødder i en brownie? Læs videre og lær hvordan du kan lave disse hjertevenlige chokolade valnødde brownies, der er fyldt med fibre og protein.

Chokolade og valnødder er en klassisk kombination, man ikke sådan lige bliver træt af. Men hvad hvis jeg fortalte dig, at du kan nyde denne lækre kombination i en hjertevenlig og nærende brownie? Ja du hørte rigtigt! Med denne opskrift kan du lave chokolade-valnødde brownies, der er både lækre og gode for dit hjerte.

Hvid skål fyldt med hvide bønner på et bord.
En skål med hvide bønner. Bønner som disse kan sagtens bruges i en bageopskrift.

Hvordan laver man chokolade-valnødde brownies?

Opskriften er ret ligetil. Du starter med at blende nogle hvide bønner i en foodprocessor. Derefter tilsætter du brun sukker, skummetmælk, æggehvider, flydende margarine og vaniljesukker. Det hele blendes til en lind masse.

Bagefter tager du en stor skål, hvor du blandet fuldkornsmel, kakaopulver, hvedekim og bagepulver sammen. Bønneblandingen hældes i melblandingen og det hele røres sammen med valnødderne.

Kom dejen i en 20 x 20 cm firkantet bageform, der er foret med bagepapir. Kagen bages i en 180 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

Brug en 20 x 20 cm bageform. Denne er fra KitchenOne (reklamelink)

Variationsmuligheder

Du kan eksperimentere med denne opskrift ved at tilføje forskellige ingredienser. Prøv at tilføje lidt mørke chokoladedråber eller hakket mørk chokolade for at få ekstra chokoladesmag i kagen. Eller kom lidt tørrede frugter som tranebær eller rosiner i for at give et sød-surt twist til kagen. Du kan også erstatte valnødder med andre nødder som mandler eller hasselnødder.

Det smager også godt at drysse nødderne oven på den rå dej i stedet for at blande dem direkte i dejen. Du presser forsigtigt nødderne lidt ned i dejen og drysse med en smule sukker henover, inden kagen bages. Dette giver en lækker sprød overflade.

Serveringsforslag

Disse brownies er gode som en eftermiddagssnack eller dessert. Du kan servere dem med lidt frisk frugt og bær som fx jordbær eller blåbær. Eller prøv at servere dem med en klat græsk yoghurt rørt med vaniljesukker eller en kugle yoghurtis til.

Flere hjertevenlige søde sager

Diætistens vurdering

Disse chokolade-valnødde brownies er ikke kun lækre men også hjertevenlige. De er lavet med ingredienser som hvide bønner, fuldkornsmel og hvedekim, der er rige på fibre og protein. Fibre kan sænke dit kolesteroltal (1).

Desuden er de lavet med flydende margarine, hvilket reducerer indholdet af mættet fedt. Det er vigtigt at have fokus på at begrænse mættet fedt i en hjertevenlig kost (2).

Ofte Stillede Spørgsmål

Kan jeg fryse disse brownies?

Ja, du kan fryse dem i op til 3 måneder.

Hvad kan jeg bruge i stedet for hvide bønner?

Du kan bruge andre typer bønner som sorte bønner, kidney bønner eller kikærter.

Hvad kan jeg bruge i stedet for hvedekim?

Du kan bruge ganske almindeligt hvedemel.

Kort sagt

En lækker og hjertevenlig opskrift på chokolade-valnødde brownies, der er god som snack eller dessert og fyldt med næringsstoffer.

Chokolade-valnødde brownies

Antal 16 stk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse hvide bønner drænet og skyllet (240 g)
  • 150 g brun farin
  • 1,25 dl skummetmælk
  • 2 æggehvider
  • 50 g flydende margarine
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 125 g fuldkornsmel
  • 125 g kakaopulver
  • 75 g hvedekim
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g ristede valnødder hakket

Udstyr

  • 1 Bageform 20 x 20 cm
  • 1 Decilitermål
  • 1 Sæt måleskeer
  • 1 Køkkenvægt
  • 1 Røreskål
  • 1 Dejskraber

Sådan gør du

  • Blend bønnerne i en foodprocessor, indtil de er groft purerede.
    1 dåse hvide bønner
  • Tilsæt brun farin, skummetmælk, æggehvider, margarine og vaniljesukker, og blend, indtil det ligner en glat masse.
    150 g brun farin, 1,25 dl skummetmælk, 2 æggehvider, 50 g flydende margarine, 1 spsk vaniljesukker
  • I en stor skål blandes fuldkornsmel, kakaopulver, hvedekim og bagepulver sammen.
    125 g fuldkornsmel, 125 g kakaopulver, 75 g hvedekim, 1 tsk bagepulver
  • Hæld bønnemassen over i melblandingen og rør det godt sammen.
  • Rør valnødderne i, indtil det hele er godt blandet.
    75 g ristede valnødder
  • Fordel dejen i en 20 x 20 cm bageform foret med bagepapir.
  • Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 20-22 minutter.
  • Lad kagen køle af på en bagerist.
Kalorier: 137kcal
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Amerikansk
Keyword: Bælgfrugter, Kage

Kilder

  1. https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/sundhedsoplysning/kost/fiber-i-kosten/
  2. https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/hormoner-og-stofskifte/sygdomme/kost/fedt/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Lailas køkken © Copyright 2023. All rights reserved.
Close