Bagt æblekage med duft af kanel

1.9K
Gå til opskrift

Bagt æblekage er en klassisk kage, som de fleste kender eller har smagt på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det er en nem kage at bage og den har en god smag. Man kan erstatte æblerne med forskellige slags frugt som pærer, blommer eller rabarber. Men intet er bedre en smagen af en varm bagt æblekage med et strejf af kanel serveret med en klat fraiche.

I denne artikel vil jeg give dig opskriften på en simpel og nem æblekage og nogle tips og tricks til at gøre din kage endnu mere lækker.

Bagt æblekage i en bradepande drysset med flormelis.
Bagt æblekage

Sådan gør du

Først skal du forvarme ovnen til 200 grader C. Derefter skyller du æblerne og fjerner kernehuset. Del æblerne i både og skær dem i mindre stykker. Pisk æg og sukker sammen i en skål. I en anden skål skal du blande de tørre ingredienser (hvedemel, hvid fuldkornshvedemel, bagepulver og kanel) sammen. Kom melblandingen og mælk i skålen med æg og sukker og rør det godt sammen. Kom æbler i dejen og rør forsigtigt.

Smør en springform eller lille bradepande med olie og hæld dejen i formen. Så skal kagen endelig bages. Du giver den ca. 25-30 minutter i ovnen. Når kagen er færdigbagt, skal du tage den ud af ovnen og lade den køle af i formen inden servering.

Tips og tricks

  • Du kan bruge forskellige æblesorter for at give din kage en mere karakteristisk smag.
  • Tilføj hakkede nødder eller tørret frugt til dejen for at give den ekstra tekstur.
  • Server kagen med en klat fraiche rørt med vaniljesukker for at give den en frisk og cremet smag.
  • Drys lidt flormelis eller kanel på toppen af kagen inden servering for en dekorativ effekt.

Se flere opskrifter på søde sager her

Diætistens vurdering

Fuldkornsmel er en kilde til fibre, der kan forbedre fordøjelsen og hjælper med at regulere blodsukkeret. Det indeholder vitaminer og mineraler som fx flere B-vitaminer og, kalium og jern. Særligt kalium kan sænke dit blodtryk. Fordelen ved at spise mad med fuldkornsmel, er at du får spist flere at disse vigtige næringsstoffer.

Kostfibre kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet i blodet og reducere risikoen for hjertesygdomme.

Oftest stillede spørgsmål

Kan jeg erstatte hvid fuldkornshvedemel med almindelig hvedemel?

Ja, du kan erstatte hvid fuldkornshvedemel med almindeligt hvedemel, men vær opmærksom på, at det vil ændre den ernæringsmæssige sammensætning af dit bagværk. Hvid fuldkornshvedemel indeholder flere fibre, vitaminer og mineraler end almindelig hvedemel.

Hvis du ikke har hvid fuldkornshvedemel tilgængelig hjemme eller i dit lokale supermarked, kan du prøve at erstatte det hvide fuldkornshvedemel med grahamsmel. Denne meltype indeholder også mange fibre, vitaminer og mineraler og kan give en interessant smag og tekstur til dit bagværk.

Kort sagt

I denne artikel har jeg delt opskriften på en simpel æblekage samt nogle tips og tricks til at gøre den endnu mere lækker. Du kan erstatte æblerne med forskellige frugter og tilføje hakkede nødder eller tørret frugt for ekstra tekstur. Server kagen med en klat fraiche og drys lidt flormelis eller kanel på toppen for en dekorativ effekt. Brug af fuldkornsmel i kagen er en kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, der kan forbedre fordøjelsen og kan sænke blodtryk og kolesteroltallet.

Jeg håber at du har mod på at bage denne lækre æblekage selv. God bagelyst!

Bagt æblekage

En fedtfattig æblekage med duft af kanel.
Antal 10 stk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser

  • 2 æbler fx Elstar
  • 1 æg
  • 1 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 1 dl hvid fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • dl skummet- eller minimælk
  • 1 spsk rapsolie

Udstyr

  • 1 Skål
  • 1 Piskeris eller håndmixer
  • 1 Decilitermål
  • 1 Sæt måleskeer
  • 1 Dejskraber
  • 1 Springform eller lille bradepande

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader C.
  • Skyl æblerne og fjern kernehuset.
    2 æbler
  • Del æblerne i både og skår dem i mindre stykker.
  • Pisk æg og sukker sammen.
    1 æg, 1 dl sukker
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
    2½ dl hvedemel, 1 dl hvid fuldkornshvedemel, 1 tsk bagepulver, 2 tsk kanel
  • Kom melblandingen og mælk i dejen.
    1½ dl skummet- eller minimælk
  • Smør en springfor eller lille bradepande med olie.
    1 spsk rapsolie
  • Bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter.

Noter

  • Du kan sagtens erstatte æble med anden frugt som fx pærer, blommer eller rabarber.
  • Kagen smager godt med en skefuld fraiche 5 % rørt med lidt vaniljesukker.
Kalorier: 146kcal
Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: Bagning, Kage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Lailas køkken © Copyright 2023. All rights reserved.
Close